Bodypump

Då har jag kommit igång igen! Wiie!
Körde bodypump idag och jag hade alldeles för dålig energi i kroppen. Efter halva passet var jag helt skakis. Så mer energi för mig! Nu måste jag skärpa mig.

Min motivation har varit urdålig dom senaste dagarna. Jag måste försöka hålla igång om detta ska gå vägen!
Jag läste en blogg häromdagen som var inspiratio till max! Hon heter Lina Kuijl. Grym!! 6 månader efter sin graviditet hade hon stenhårda 6pack! Ja tack!!??

Vem som helst kan ju inte lyckas med det. Man måste ju vara grymt tränad innan för att komma dit så fort? Men inspiration? Ja visst!

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om. Jag har kört bodypump idag och de kunde gått bättre. mer än så var det nog inte ;)


Men u tänkte jag. Någon som har bra tips på vad jag borde trycka i mig innan träning för att slippa skakiga muskler? Så kan jag ju åtminstånde försöka.

Blir så tacksam om ni vill lägga ner några sekunder på att svara! :)

Ha en fin kväll!



Bra mat före och efter träning.

Många stirrar sig blinda på det här med mat vid träning. Jag e för lat för o hålla koll på exakt vad jag stoppar i mig och jag vet att jag inte e ensam. ;)
jag äter rätt dåligt över lag. Inte för att jag inte vill äta utan för att min matlust är sämst just nu. Då får man helt enkelt stoppa i sig sånt man gillar så att man lyckas trycka ner något överhuvudtaget.
Många skippar att äta innan träning för att dom vill gå ner i vikt. Helt fel!!

Denna texten hittade jag på dietguiden. Eftersom jag inte e utbildad känner jag att det bara skulle bli ännu ett "amatör" inlägg som folk väljer att lita halvhjärtat på så därför tyckte jag att det var en bra ide att välja en pålitlig källa:


Det är viktigt att fylla på med bra energi före och efter träning om man skall orka med resterande dag och kunna återhämta sig bra. Cirka 60-90 minuter innan man börjar träna bör man äta något så att man orkar träna. Det är viktigt att man håller dessa tider för att inte riskera bli illamående eller få magknip under träning. En bra regel att komma ihåg är att dra ner på mängden mat om tiden innan träningen är kort.

Om man inte väljer att äta lunch eller middag innan träning går det bra med ett mellanmål. Mellanmål bestående av två smörgåsar med köttpålägg, lite fil eller yogurt samt med lite musli eller frukt till är ett ganska bra bra val innan träning.

Efter träning är det bra att äta lunch, middag eller mellanmål. Om det tar mer än en timme innan maten är klar efter träningen bör man tänka på att äta tillexempel en frukt, en yoghurt, en proteindrink eller lite keso på fullkornsbröd direkt efter träning.

Svårare än såhär behöver det inte vara! :)

 

 

 


stand by.

Så typiskt. När jag e som mest peppad på att få köra igång kommer snön. Och snö hos oss innebär jobb för mannen i huset vilket leder till att jag får vara hemma med min lilla son. Så därför är det tyst här ett tag.

Nu kör vi!

Då har jag startat en blogg där jag kommer skriva om min träning. Detta ska peppa mig själv tänkte jag och jag ska inte ge mig denna gången! Nu ska min slappa kropp bli fit precis som förr! :P

Var ni nyfikna på mina mått? Som jag skrev i min privata blogg sägs det att ideal måtten på en kvinna är 90-60-90. alltså 90 cm över bröst, 60 cm i midjan (där man e som smalast) och 90 över rumpa.

Detta känns för mig som en liten sporre även om samhällets ideal inte har med mitt egna att göra e de bara en kul grej.


Mina mått är:


Bröst: 82 cm
Midja: 67 cm
Rumpa: 91 cm

Min vikt: ca 55-56 kg









Jag kommer att mäta detta en gång i månaden (om jag minns). Tillsammans med kroppsbilder. Får väl spänna mig lite om man ska se skillnad eftersom jag inte kämpar för att gå ner i vikt utan mest för att bli lite mer fit! ;D
Och detta gör jag för att se förändringarna. Jag vet inte om jag vill bli smalare direkt. Jag har ju 7 cm för mkt i midjan ;). Men ska jag bli smalare i midjan innebär ju förmodligen det att bröst och rumpa också blir mindre och det vill jag ju inte! Så mitt ideal e ju inte som samhällets ideal som sagt. But still, en kul grej! Jag äger ingen våg så vikt kommer jag kanske inte vara lika duktig med att uppdatera här. Jag kan nämligen inte ha en våg. För märker jag att jag gått ner nått kilo får jag panik och gr till överdrift. Mår bättre utan en våg i hemmet men ska försöka väga mig en gång i månaden iaf så jag har nån aning om vad som hänt där också!
Muskler väger mer än fett! Glöm inte det :)

Så, nu kör vi!!



Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0